Az Év bortermelője díj 2021

Az Év bortermelője-díj: idén is a legjobb ötben 

            Lezárult az Év bortermelője-díj idei kiírásának jelölési szakasza és ezáltal kialakult a legjobb öt mezőnye. A Magyar Bor Akadémia felkérésére 260 borközeli szakember, kereskedő, étteremtulajdonos, chef, sommelier, szőlész-borász oktató, kutató, borászati szakíró, neves borász adta le a jelölését. Mindenkinek három borászt állt jogában jelölni. A végső szót a Magyar Bor Akadémia tagjai mondják ki titkos szavazással. 

            Günzer Tamás 2019 után másodszor is bejutott a „döntőbe”. Mellette a legtöbb jelölést megszerzők névsora: Nyúlné dr. Pühra Beáta (Nyakas Pince), Liptai Zsolt (Pannonhalmi Apátsági Pince), Figula Mihály (Figula Borászat) és Ipacs Szabó István (Ipacs Birtok).

            November 25-én lesz a Borest a Bor Akadémián elnevezésű rendezvény a Pesti Vigadóban. A kóstolót a borászok bemutatkozása előzi meg, a borokhoz az alkalomhoz illő büfévacsorával is kedveskednek a szervezők. Az est hangulatáról a Magyar Művészeti Akadémia művészei gondoskodnak. Ezután adják le szavazataikat a borakadémikusok, az eredményt december 2-án hozzák nyilvánosságra.