Események

HALNAPOK-BALKÁNNAPOK

A pincészethez tartozó udvar tudatosan épült ekkora méretűre, ugyanis több szabadtéri rendezvénynek ad otthont.

Minden év májusában megrendezésre kerül a Günzer Tamás Halnapok eseményünk. A horvátországi kopácsról érkező halfőzőmesterek készítenek különböző halételeket, fő specialitásuk közé tartozik a csiptetős ponty. A halételek mellett Pincészetünk borait kóstolhatják vendégeink. A hangulatot pedig élőzene és dj fokozza.

Balkánnapok rendezvényünket 2019 júliusában rendeztük először, pincészetünk területén, hasonló módon, mint a Halnapokat.

Igyekeztünk színesíteni a szabadtéri programkínálatunkat, ezért döntöttünk amellett, hogy más gasztronómiával készülünk a vendégeink számára. A rendezvényen a Balkánról származó híres ételeket készítenek hozzáértő, déli országból származó szakácsok. Kínálatunkban megtalálható többek között egészben sült bárány és malac, csevap, baklava és sok más finomság is helyet kap az étlapon.

Mindkét rendezvény ideje alatt bárki betekintést nyerhet a pincészet életébe, vezetett üzemlátogatással egybekötött borkóstolót tartunk az érdeklődőknek, illetve traktoros Ördögárok kalandtúrán tudnak részt venni a hozzánk ellátogatók, Villány egyik legszebb dűlőjét mutatjuk meg.

MÁRTONNAP

Évente megrendezésre kerül az Új bor Ünnep Pincészetüknél.

Ilyenkor Pincészetünk tulajdonosa, Günzer Tamás mutatja be az új évjáratú borokat, mint például a Rosét, Portugiesert.

Az esemény ideje alatt, fő borászunk, Günzer Roland egy üzemlátogatással egybekötött borkóstolót tart vendégeinknek. Még kóracéltartályban lévő tételeket, illetve a barrique érlelőben, még hordóban lévő borokat kóstoltatunk.

A kóstolást követően, egy több fogásos vacsorát kínálunk vendégeink számára, korlátlan új bor fogyasztással.

Hangulatot, a rendezvény ideje alatt előzene fokozza!

ÜZEMLÁTOGATÁS

Betekintést nyerhetnek a bor fogyasztók az üzem és a pince rejtelmeiben.

Az üzemlátogatás keretein belül lehetőség van, az egész Pincészet körbejárására.

Az üzemlátogatással egybekötött borkóstoló alkalmával, különböző tételeket kóstoltatunk. Palackos borokat, még koracéltartályban lévő borokat, borászati üzemünkből, valamint a barrique érlelőben még hordóban lévő borok kóstolására van lehetőség.

Pincészetünk két részletben épült, az első beruházás 2011-ben készült el, a második pedig 2018-ban.
Az 1200nm-es pince két részből állt, egy 400nm-es barrique érlelő a föld alatt és egy 800nm-es föld fölötti épület, ami áll szőlő feldolgozóból, raktárból, irodából és szociális létesítményekből.

2018-ban bővült 300nm-es palackérlelő föld alatt és a feldolgozó kapacitásunk duplájára nő, így 600nm-en fogadjuk és dolgozzuk fel a szőlőt.

Mai napra a teljes üzem méretünk közel 2000nm.

KALANDTÚRA AZ ÖRDÖGÁROKBAN

Egyedi, hangulatos szolgáltatása a pincészetünknek az Ördögárok Kalandtúra. Borkedvelő vendégeinket igény szerint elvisszük egy kalandtúrára az Ördögárokba. Betekintést nyerhetnek abba a világba, ahonnan a szőlő és a bor érkezik. Ízelítőt kaphatnak abból a villányi érzésből, ami számunkra oly fontos és körül öleli nálunk a szőlészetet és borászatot.
A szüret hangulatához illően egy személyszállításra kialakított nyitott szőlészeti - kocsival kezdődik a túra, körbe a villányi szőlőhegy leglátványosabb részein.
A túra legfontosabb pontja az Ördögárok, melyet a mikroklímai és a domborzati adottságai a környék talán egyik legjobb termőterületévé varázsolta. Az utazás során kiszáradt torkokat ismét nyelésre lehet sarkalni egy-két pohár Günzer Tamás féle Roséval, a pincészet ajándékaként.

ESKÜVŐ

Varázslatos esküvő a villányi borvidéken

Pincészetünk nemes eseménynek is otthont nyújt!

A Pincészethez tartozó nagy udvarban lehetőség van esküvők megtartására, amit a Szársomlyó hegy mögötti lebukó nap még csodásabbá varázsol, valamint barrique érlelő pincénk kiváló helyszín egy meghitt szertartás megtartásához.

Sok szeretettel várjuk a hozzánk látogató kedves vendégeket!