Pályázat

Fejlesztés összegzése

Kedvezményezett neve: Günzer Tamás Pincészete Kft

Projekt címe: Kertészeti gépek beszerzése a Günzer Tamás Pincészete Kft-ben

Szerződött támogatás összege: 8 912 154 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 50%

 
Projekt tartalmának rövid bemutatása:

A tervezett fejlesztés a villányi ma is működő borászat technológiai modernizációját valósítja meg.

A gépbeszerzés technológiai célja a gazdaságban lévő idősödő (több érintett gépünk 8-10 éves) géppark egyes elemeinek minőségi cseréje, a modernizálás (traktorbeszerzésünk erre irányul), több esetben a gazdaságban hiányzó munkaeszközök biztosítása (ásógép és green manager beszerzésünk erre irányul) és bizonyos esetekben a működtetési költségek csökkentését szeretnék realizálni (új permetezőgép beszerzés). Átfogó gazdasági cél a hatékonyság növelése, következményeként a humánerőforrásaink racionális és költséghatékony kihasználása, melyet új és modern technológiát tartalmazó gépek beszerzésével lesz lehetőségünk biztosítani.

Fő gazdasági célok a modernizálás (traktor), hiányzó eszközök biztosítása (ásógép, green manager) és a működtetési költségek csökkentése (permetező)

 
A gépbeszerzés elemei és technológiai előnyei:

Ásógép–SICMA VP6-145: 3 sebességes, munkamélység 25–35 cm, munkaszélesség 135–200 cm. Kiváló trágyaleforgatási képesség, az excenteres „főtengelynek” köszönhetően egy menetben képes a talajt átmozgatni, tökéletes magágyat készíteni. EU kompatibilis korszerű, profi megoldás, hogy több hajtómű fokozatot kínál egy adott termékhez, ezzel több traktorhoz és talaj-domborzati viszonyhoz illeszthető. Korszerű talajművelési módot tesz lehetővé a lejtős területeken, megelőzve ezzel a talaj eróziót,és javítva a talaj téli-tavaszi vízháztartását, kiváltandó a régi rotációs. tárcsás talajművelő gépeket, melyek porosították a talajt és felgyorsították a talaj eróziót.

Güttler Green Manager speciális kertészeti gépkapcsolat: Güttler-Mediana 16-henger. Güttler EPS 5, 4+4 szórvavetőgép: 200 l magtartály, 4+4-es kivitel (4 pillangós, 4 aprómag), osztott magtartály, állítható magmennyiség. Güttler HarroFlex 150+Ripperboard–rugós borona pár rugós simítóelőtéttel, gyepek felújítására. Víztakarékos zöldítés gyümölcsösben és szőlőben. A géppel különböző növényeket vethetünk a sorközbe, apró és nagyobb szemű magok egyidejű vetése szórva és talajba juttatva egyaránt. Karbantarthatjuk a sorköz felszínét úgy, hogy a zöld felületet beforgatnánk, bekevernénk. Felülvethetjük a meglévő zöldfelületet. Száraz időjárás esetén a növénytakaró gyökereit elvágjuk, (alávágás) anélkül, hogy a növényréteget beforgatnánk a talajba. Megvédi a talajt az eróziótól és a kiszáradástól.

Permetezőgép AGP-1000-EN: 1000 l tartály, 2 állású szórófejek, állítható lapátszögű ventilátor fokozatmentes légszállítással, kikapcsolható hajtómű (csak a szivattyú megy lemosó permetezéskor, üza. takarékos megoldás), computer elektromos szabályozás, szakaszolás, sebességarányos mennyiség kijuttatás. EU kompatibilis korszerű, felépítésben és üzemelésben kielégíti a legszigorúbb környezetvédelmi és permetezési előírásokat. A legmagasabb computerizáltsági szintet képviseli. Lehetővé teszi a vegyszertakarékos kijuttatást, a kikapcsolható hajtómű az üza. takarékosságot szolgálja, a nagy szögkitérésű kardán és a nyomkövető vonórúd jó fordulékonyságot, egyszerűbb munkavégzést biztosít, mellette nő a területteljesítmény.

Traktor-speciális szőlő kivitel, AGCO-MF-3640-4S WeinbauProfiPlus: 61/84 kW/LE (ISO) 3 hengeres, 3,3 l. EHR elektromos emelőmű szabályzás, emelőorsó, belső oldal stabilizátorok, állítható aut. ptk. vonó, sárvédő szélesítés, fehér fényszóró jobb oldali közlekedéshez, biztonsági forgó jelző és 2-2 munkalámpa, váltó 24/12-40km/h PowerShuttle+Speedshift. 76 és 102 LE közötti igényeket szolgáló teljesítménykategóriák, rendkívül nagy kikormányzási szög, 24x12-es elektro-hidraulikus hajtómű, kormányról vezérlehető elektromos irányváltóval, klímaberendezés, légrugós ülés, 5 gyári beépítésű hidraulika szelep.

Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2018. 09. 25.

Projekt azonosító száma: 1811567328