Szüret 2016
2016-11-08Vége a 2016-os szüretnek és az utolsó fürt szőlő is tartályba került
Nagyon jónak mondható az évjárat
Minőséggel és mennyiséggel is elégedettek vagyunk, annak ellenére, hogy volt 10-15% fagykárunk. A szőlőültetvényeket sikerült a gondos növényvédekemnek köszönhetően, szinte 100%-os egészségi állapotban szüretelni. A peronospora okozott némi kiesést, de ezeket az összeszáradt bogyókat szüreteléskor egyesével leszedtük a fürtökről, így csak a 100%-osan egészséges bogyók kerültek feldolgozásra.
Illatos fajták nagyon szépek lettek, Irsai Olivér - Muscat Ottonel pont amilyennek lennie kell. A Rosék is, korai szürettel nagyon gyümölcsösek, illatosak. A Portugieser átlagosnál jobbnak mongható az elöző évekhez képest. A Syrah, Kékfrankos és Merlot fajták sötétek, testesek, nagyon ígéretesek.
Végül, a Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon fajták még az erjesztő tartályban erjednek, 250 gramm cukorral szüreteltük őket, mely igen jónak mondható.