Szüret 2022

Szüret 2022

Szép szüretünk volt, szinte végig, augusztus 15.-én kezdtünk az Irsai Olivér fajtával, majd a Muscat Ottonel-el folytattuk,
augusztus 24.-én már Zweigelt és Pinot Noir fajtákat szedtünk Rosé bornak.
Az idei évben egy szőlőkombájn is segítette a munkánkat, ennek köszönhetően időben ideális savtartalommal tudtuk szüretelni az összes reduktív bornak szánt szőlő termésünket.
A nagy esőzések előtt szüretelt Cabernet fajták kivételével valamennyi szőlőfajtát kiváló minőségben kerültek az üzembe. A közel 200 mm eső szeptember végén és október elején kicsit már több volt a kelleténél. Az alacsonyan fekvő Cabernet ültetvényeken sajnos megjelent a botritis, ezeket az ültetvényeket kézi válogató szürettel takarítottuk be. A magasabban fekvő dűlőinkben jól vizsgáztak az ültetvények, egészségesek maradtak és kiváló termést adtak.
Összeségében az aszály miatt 10%-kal lett átlagosan kevesebb a termés, de a beltartalommal nagyon elégedettek vagyunk!

Csodálatos élénk színanyagok vannak a rosé és vörösboroknál is, a fehérborok illatosak és ízgazdagok lettek.
A legszebb vörösek idén a Syrah és Merlot szőlőfajták voltak. Pincészetünknél október 13.-án ért véget a szüreti időszak. 

Pincészetünk webáruházában már rendelhető két 2022-es évjáratú újbor, Irsai Olivér és Rosé

Novemberben megrendezésre kerülő Márton napi rendezvényeinken pedig már kóstolható lesz még két fajta újbor, az pedig nem más mint a Mont Blanc 2022 és Portugieser 2022